Tavuk fajita tarifi ardanın mutfağı

Fajita nasıl yapılır Ardanın mutfağı?

Etleri marine etmek için; Bir karıştırma kabının içerisine zeytinyağı, soya sosu, worcestershire sosu ya da balzamik sirke, misket limonun suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu ilave edip karıştırın. Tavuklarınızı ince jülyen doğrayın ve etlerinizi marinenin içerisine alıp iyice bulayın.

Meksika usulü fajita nasıl yapılır?

Fajita ünlü bir Meksika yemeğidir….

  1. Tavukları jülyen şekilde doğrayın ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Başka bir tavada ince doğranmış soğan ve jülyen doğranmış biberleri zeytinyağında kavurun.
  3. Sebzelerin üzerine tavuğu ekleyin. …
  4. Son olarak chili sosu dökün ve sebzeleri ezmeden son bir kez daha karıştırın.

Combo Fajita nedir?

Sote edilmiş kırmızı ve yeşil biber, soğan, meksika baharatları ile tatlandırılmış dana bonfile ve tavuk göğsü, sour krem sos, avokado sos, salsa sos, rende kaşar, tortilla ekmekleri ile servis edilir.

Fajita yemeği nasıl yapılır?

Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Soğanı ve biberleri tuz ve karabiberle tavaya alıp yumuşayana kadar yüksek ateşte soteleyin. Sebzelere etleri de ekleyip 3-4 dakika da hepsini birlikte pişirin. Fajita'nızı yanında tortilla ekmeği ve soslarla sıcak servis edin.

Fajita eti nasıl marine edilir?

Etler julyen şeklinde kesilir. Marine için sarımsaklar, zeytinyağı, sirke, taze zencefil rendesi, defne yaprağı, kimyon ve karabiber eklenerek karıştırılır. Julyen kesilmiş etler harmanlanır, en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir.

Fajitaya soya sosu konur mu?

Zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. İçerisine piyazlık doğranmış soğan ile julyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin. Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almaya yakın soya sosunu ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra altını kapatın.

Meksika Taco nasıl yapılır?

Küp küp doğradığınız kırmızı soğan, avokado, domates ve maydanozu küçük bir kaseye alarak üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Taco kabuklarına 1,5 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup üzerini bu salatayla doldurun. En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!